ایمپلنت دندانی که بهترین روش برای جایگزینی دندان های از دست رفته است، طول عمر و ماندگاری بالایی دارد. طول عمر ایمپلنت به طور معمول بین ۱۰تا ۱۵یال است. البته عواملی هم مانند نوع ایمپلنت، درستی نصب آن و مراقبت و نگهداری درست از آن می تواند در طول عمر ایمپلنت تاثیر بگذارند.
یعنی در صورتی که کیفیت ایمپلنت بالا باشد / به صورت حرفه ای نصب شود و مراقبت های لازم به درستی انجام شود، طول عمر ایمپلنت هم بیشتر می شود.
لیست موضوعات
Toggleفرایندی که در ان پایه ایمپلنت به استخوان جوش می خورد را استئواینتگریشن می گویند که این فرایند ۳تا۴ ماه طول می کشد. وقتی پایه ی ایمپلنت به استخوان فک جوش می خپرد باعث بوجود امدن یک ساختار و ریشه ی محکم دائمی برای ایمپلنت دندان می شود، درست انجام نشدن این فرایند، ماندگاری ایمپلنت را کاهش می دهد.
یکی از عواملی که بر ماندگاری ایمپلنت موثر است، جنس ایمپلنت است که امروزه بیشتر از آلیاژ تیتانیوم برای ساخت ایمپلنت استفاده می شود، این ماده در برابر پوسیدگی مقاومت زیادی دارد و باعث افزایش طول عمر ایمپلنت می شود.
دندان پزشکی که تخصص و مهارت کافی در زمینه ی ایمپلنت را داشته باشد، ابتدا تمام شرایط دهان و دندان بیمار را بررسی می کند، بهترین نوع ایمپلنت را برای بیمار خود انتخاب می کند، اقدامات قبل از ایمپلنت را به درستی انجام می دهد مثلا از استحکام استخوان فک مطمئن می شود و در مرحله ی آخر تمام مراحل ایمپلنت را به درستی و به صورت حرفه ای انجام می دهد که درست و به موقع انجام دادن تمام اقدامات بالا نشانه ی مهارت و تخصص دندان پزشک است که باعث افزایش ماندگاری ایمپلنت دندان می شود.
انواع مختلفی از برند های ایمپلنت وجود دارند که ممکن است از نظر سطح پوشش پایه ی ایمپلنت با یکدیگر متفاوت باشند اگر از پوشش های با کیفیت برای پایه ی ایمپلنت دندان استفاده شود، کمک زیادی در جوش خوردن پایه ی ایمپلنت به استخوان فک دارد، به عبارت دیگر اگر تکنولوژی به کار رفته در فرایند جوش خوردن پیشرفته باشد، استحکام استخوان فک بیشتر و در نتیجه ماندگاری ایمپلنت دندان هم بیشتر است.
رعایت اصول بهداشت دهان و دندان بعد از کاشت ایمپلنت بر ماندگاری آن تاثیر دارد. پس کارهایی مثل مسواک زدن و استفاده مداوم از نخ دندان باعث افزایش طول عمر ایمپلنت می شود، یکی دیگر از عواملی که به دندان آسیب می رساند، دندان قروچه است بنابراین افرادی که عادت به دندان قروچه دارند باید از محافظ دندان شبانه استفاده کنند.
اگر بیمار شرایط مناسب برای کاشت ایمپلنت را داشته باشد، ماندگاری ایمپلنت هم بیشتر می شود . شرایطی مثل : سن وسال، تراکم استخوان و بافت لثه باید قبل از کاشت ایمپلنت به خوبی بررسی شوند و در صورت وجود مشکل حتما باید قبل از کاشت ایمپلنت برطرف شود، در غیر این صورت ماندگاری ایمپلنت کاهش می یابد.
گاهی به دلایل مختلف ممکن است ایمپلنت شکست خورد و یا به عبارتی درمان ایمپلنت با شکست روبه رو شود.
زمانی که یک ایمپلنت شکست خورده محسوب می شود، می تواند باعث از دست رفتن بیش از یک میلی متر از استخوان فک شود. هم چنین وقتی آن را از سرجای خود حرکت بدهیم، از جای خود بیفتد.
شکست ایمپلنت ممکن است در اثر چند عامل رخ دهد. گاهی اوقات ایمپلنت در ابتدا محکم است اما در دراز مدت ممکن است لق شود و با شکست روبه رو شود.
گاهی ایمپلنت نزدیک لثه است و وقتی به عصب و لثه آسیبی وارد شود و یا لثه دچار عفونت می شود، ایمپلنت هم دچار مشکل می شود و باعث درد شدید می شود که در این صورت فقط باید پیچ تیتانیومی باز شود تا این مشکب رفع شود.
یک نوع عفونتی است که در نتیجه ی حضور باکتری ها در حین عمل و یا حتی بعد از عمل جراحی به علت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان رخ می دهد. گاهی هم این مشکل ممکن است به خاطر چسبی که برای اتصال ایمپلنت به دندان استفاده می شود رخ دهد و عامل چسباننده به بافت لثه متصل شود و باعث عفونت لثه شود که این مورد بسیار نادر است.
در جراحی ایمپلنت گاهی ممکن است که بدن بیمار پیچ تیتانیومی را نپذیرد و آن را از جای خود بیندازد و ایمپلنت در محل خود قرار نگیرد.
ایمپلنت فوری تنها برای افرادی که شرایط آن را دارند مناسب است که گاهی هم ممکن است برخی دندان پزشکان به درخواست خود شخص برای آن ها ایمپلنت فوری را انجام دهند که در این صورت زمان کافی برای جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک وجود ندارد درنتیجه یکپارچگی بین استخوان و ایمپلنت به وجود نمی اید.
درنهایت ممکن است فشار ناشی از خوردن و جویدن فرایند نقاهت را مختل کند و به عبارتی درمان ایمپلنت با شکست روبه رو شود.
ایمپلنت های دندانی اغلب از جنس تیتانیوم ساخته می شوند که بسیار محکم و مقاوم است اما گاهی ممکن است ایمپلنت به دلیل فشاری که به ان وارد می شود خم شود یا بشکند. به علاوه مواردی مانند استعمال دخانیات یا دندان قروچه هم می تواند سلامت ایمپلنت را به خطر بیندازد.
گاهی هم ممکن است چند ماه بعد از کاشت ایمپلنت، درمان ان با شکست روبه رو شود. از دلایل کوتاه مدت شکست ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
عفونت بیش از حد لثه، ضعف در توانایی بهبود بدن، نبودن استخوان به قدرکافی در اطراف ایمپلنت.
هنگامی که این مشکلات اولیه رخ می دهد ایمپلنت شل می شود و به راحتی پیج ایمپلنت خارج می شود، در این حالت ابتدا دندان پزشک با یک روش مناسب ایمپلنت را خارج می کند و بعد از رفع عفونت یا هر مشکل دیگر، دندان پزشک مجددا می تواند کاشت ایمپلنت را انجام دهد. میزان موفقیت ایمپلنت بسیار زیاد است و نرخ موفقیت آن حدود ۹۸٪ تخمین زده شده است. به طور کلی ایمپلنت ممکن است تا اخر عمر دوام داشته باشد و احتمال شکست ان بسیار کم است.