همانطور که قبلا گفته شد، دونوع روکش ایمپلنت از نظر نحوه ساخت وجود دارد، روکش ایمپلنت پیچی که در محتوای قبل توضیح داده شد و دیگری روکش ایمپلنت چسبی که در اینجا بررسی خواهد شد. در روکش ایمپلنت چسبی، روکش با چسب مخصوصی به پایه ی ایمپلنت متصل می شود. برخی از متخصصان معتقد اند که روکش پیچی ایمپلنت بخاطر مزیت هایش نسبت به این نوع روکش (روکش ایمپلنت چسبی) برتری دارد اما باید گفت کاربرد روکش ایمپلنت چسبی بیشتر از نوع دیگر روکش است چرا که نصب آن برای دندان پزشک راحت تر است و همچنین چالشی برای سفت کردن پیچ ها در موقعیت های نامناسب (روکش دندان های عقب) ندارد. در واقع هر نوع روکش مزیت و معایب مخصوص به خودشان را دارند و نمی توان گفت یکی از این نوع روکش ها فقط دارای مزیت است و هیچ گونه عیبی ندارد.
روکش ایمپلنت چسبی با عنوان روکش ایمپلنت پیمانی هم شناخته می شو چرا که برای نصب آن روی اباتمنت از چسب یا پیمان مخصوصی در دندان پزشکی استفاده می شود و همین باعث شده ک دندان ها ظاهر طبیعی تری داشته و این نوع روکش مراجعه کننده ها ی بیشتری داشته باشد. بنابراین یکی از مزیت های روکش ایمپلنت چسبی این است که چون اتصال باچسب انجام می شود و حفره دسترسی به پیچ وجود ندارد پس ظاهر زیباتری دارد، همچنین درمان با این نوع روکش ایمپلنت راحت تر است. از دیگر مزیت های این نوع روکش، کم هزینه بودن آن است البته توجه کنید که نسبت به روکش ایمپلنت پیچی هزینه ی کمتری دارد و در آخر میتوان به مقاوم بودن آن ها اشاره کرد. چرا که این نوع روکش مقاومت بیشتری از خود در برابر شکسته شدن نشان می دهد. روکش ایمپلنت چسبی علاوبر مزایایی که دارد مسلما معایبی هم دارد. معایبی مثل: در روکش هایی که با چسب به ایمپلنت متصل می شوند، احتمال ایجاد عفونت، التهاب و حتی تحلیل و از دست رفتن استخوان بیشتر است. التهاب زمانی است که مقداری از چسب به اطراف لثه نفوذ می کند و باعث بروز حساسیت در ان می شود. درمورد روکش ایمپلنتی که با چسب به ابانمنت متصل می شود، برداشتن آن ها برای ترمیم یک چالش است که این یکی از معایب مهم آن ها محسوب می شود. نکته دیگری که در مورد این نوع روکش ها باید بدانید این است که در جاهایی که فضا کم است ( به دلیل کوتاه بودن طول ابانمنت) امکان افتادن روکش به طور مرتب وجود دارد که در این مواقع روکش ایمپلنت پیچ شونده مورد استفاده قرار می گیرند.
همچنین توجه داشته باشید تا زمانی که روکش دائمی ایمپلنت آماده شود (که معمولا دو سه هفته طول می کشد) می توان روکش را با چسب ایمپلنت به دندان متصل کرد که این چسب ها موقتی اند و چسبندگی کمتری نسبت به چسب های دائمی دارند. بعد از آماده شدن چسب دائمی، دندان پزشک روکش را از ایمپلنت جدا می کند و با چسب دائمی اتصال روکش و ایمپلنت را انجام می دهد. وقتی درمانی با شکست روبرو می شود، علائمی دارد. درمان ایمپلنت هم اگر شکست بخورد با علائمی روبرو است.
علائمی مثل:
۱.وجود درد و ناراحتی در دندان: وقتی درمانی با شکست روبه رو است، مشخص ترین علائم شکست ایمپلنت، درد و ناراحتی در دندان است البته توجه کنید که بعد از کاشت ایمپلنت تا زمان بهبودی وجود درد وناراحتی در دندان طبیعی و بخشی از روند درمان است. به عبارت ساده تر اگر شما بلافاصله بعد از کاشت درد احساس کنید، طبیعی است اما اگر ان درد با فاصله ای از فرایند کاشت احساس شود ممکن است نشانه ی شکست ایمپلنت باشد.
۲.التهاب لثه: یکی از عوامل قطعی، عفونت قرمزی و تورم لوه است. به عبارتی بعد از درد و ناراحتی، یکی از ساده ترین راه های تشخیص عفونت و شکست ایمپلنت التهاب لثه است اما دقت کنید که که پس از فرایند کاشت وجود مقداری قرمزی و تورم طبیعی است و اگر این قرمزی و تورم رفع نشود و ادامه پیدا کند جای نگرانی است. در صورت چنین اتفاقی بهتر است خیلی سریع به دندان پزشک خود مراجعه کنید تا این عفونت رفع شود که در صورت شدید بودن عفونت، دندان پزشک برای شما ممکن است آنتی بیوتیک و دهان شویه تجویز کند.
توجه داشته باشید اگر عفونت لثه درمان نشود ممکن است به بخش های دیگر دندان ها انتشار پیدا کند.
۳.ایمپلنتی که احساس می شود به خوبی داخل استخوان قرار نگرفته است: همانطور که گفته شد ایمپلنت ها شبیه به دندان طبیعی عمل نی کنند بنابراین وقتی در دهان قرار می گیرند نباید وجود شیء خارجی را در دهان خود احساس کنید. ایمپلنت ها باید در دهان خیلی محکم باشند و فرد نباید احساس کند که ایمپلنت در دهان شل شده و یا در دهان تکان می خورد که این ها( ایمپلنتی که شل شده یا ایمپلنتی که تکان می خورد) یکی از ساده ترین راه ها برای تشخیص شکست ایمپلنت است. توجه داشته باشید که شکستگی و تکان خوردن ایمپلنت به هیچ عنوان طبیعی نیست و در صورت بروز چنین اتفاقی خیلی سریع باید به دندان پزشک مراجعه کنید و اگر برای رفع این مشکل هرچه زودتر اقدام نکنید ممکن است آسیب جدی به استخوان فک و بافت لثه وارد شود، آسیبی که باعث ایجاد خلل در ظاهر لبخند می شود.
۴.مشکل در جویدن: مسلما وقتی دندان های طبیعی شما دچار پوسیدگی می شوند، شما در حین خوردن، جویدن و گاز زدن درد و ناراحتی احساس می کنید، در مورد ایمپلنت هم همینطور است یعنی اگر شما حین خوردن و جویدن درد احساس می کنید و مشکل دارید، نشانه ی شکست فرایند ایمپلنت است.