پیوند استخوان پیش از کاشت ایمپلنت تعدادی هستند که در این محتوا آنها را معرفی میکنیم و همچنین بررسی می کنیم که کدام یک برای انجام ایمپلنت بهتر ومناسب تر است:
گاهی در بعضی بیماران ممکن است فک آن ها به اندازه کافی پهنا نداشته باشد بنابراین فک نمی تواند ایمپلنت را نگه دارد که در این پیوند استخوان، از استخوان خود انسان برای افزایش پهنای ستیغ فک استفاده می شود.
گاهی ممکن است در اثر ضربه یا حادثه ای به فک، جراحت بزرگی در فک به وجود آید که در این صورت نقص فک را می توان با پیوند قطعه استخوان جبران کرد. در این پیوند ابتدا استخوان با پیچ تیتانیومی (فیکسچر) در جای خود ثابت می شود بعد باید صبر کرد تا به مرور به استخوان های اطراف خود جوش بخورد. بعد از جوش خوردن و بهبود استخوان، میتوان ایمپلنت را جایگذاری کرد.
این نوع پیوند، متداول ترین نوع پیوند استخوان پیش از کاشت ایمپلنت است. این نوع پیوند در استخوان دندان است و در آن از استخوان آلوئولار محافظت می کند و همچنین از تخریب آن پس از کشیدن دندان جلوگیری می کند. بعد از انجام این پیوند۴تا۶ماه طول می کشد تا استخوان کاملا بهبود یابد و سخت شود. لازم به ذکر است که در این روش، مواد پیوندی مستقیما در داخل حفره دندان کشیده شده قرار می گیرند.
گاهی ممکن است فک به اندازه کافی سخت نباشد که در این صورت نمی تواند ایمپلنت را نگه دارد. در این روش پیوند استخوان، به فک بالا استخوانی اضافه می شود که در این صورت توانایی لازم برای پشتیبانی وحمایت از فک بالا برای ایمپلنت فراهم می شود. استخوانی که به فک بالا اضافه می شود از استخوان اسب گرفته می شود به این دلیل که استخوان اسب بسیار به استخوان انسان شباهت دارد. در پیوند لیفت سینوس حدود ۴تا۹ ماه زمان می بردتا استخوان کاملا بهبود یابد به این دلیل که آناتومی حفره سینوس حساسیت بالایی دازد.
پیوندی که در آن از بدن خودتان استخوان برداشته می شود اما در پیوند آلوگرافت از استخوان حیواناتی مثل گاو و اسب استفاده می شود وگاهی هم برای پیوند از مواد پیوندی مصنوعی استفاده می شود.
اگر شخصی پیوند اتوگرافت را انتخاب کند چون استخوان از بدن خود شخص برداشته می شود، احتمال موفقیت پیوند خیلی زیاد است. البته در پیوند اتو گرافت، برای برداشتن استخوان در محل دیگری از بدنتان هم جراحی میشود که اشکال پیوند اتوگرافت همین است. اما به دلیل کوچک بودن استخوانی که برداشته می شود، دوره ی بهبودی و نقاهت در این روش بسیار کوتاه است، همچنین دردی که بعد از عمل جراحی احساس می کنید بسیار خفیف است. با این حال انتخاب برخی از افراد پیوند آلو گرافت است در این روش از استخوان حیواناتی مثل گاو و اسب استفاده می شود که قبل از استفاده، همه ی مواد استریل و فراوری می شوند و به مواد کلیستی تبدیل می شوند. بعد از آن که پیوند انجام شد، استخوان بدن از این مواد برای رشد استفاده می کند.
گاهی هم برای پیوند از مواد سنتزی یا مصنوعی که شامل سرامیک بر پایه ی فسفات کلسیم (هیدروکسی آپاتیت یا تری کلسیم فسفات) است، استفاده میشود. این مواد زیست فعال هستند و به صورت طبیعی در بدن شکل میگیرند و استخوان می تواند به کمم این مواد خود را تقویت و باز سازی کند. استفاده از این مواد مصنوعی یک نکته مثبت دارد و آن هم اینکه امکان انتقال بیماری با این روش وجود ندارد.
برای استفاده از هر نوع پیوند شرایط خاصی لازم است یا به عبارتی هر پیوند ممکن است برای شرایط خاصی بهتر باشد و در این باره حتما باید نظر جراح ایمپلنت را پرسید.