پیوند استخوان برای انجام ایمپلنت:
همانطور که می دانیم ایمپلنت دندانی یکی از روش های جایگزینی برای دندان های از دست رفته است که امروزه بسیار مورد استقبال قرار گرفته. بسیاری از ما با ایمپلنت آشنایی داریم اما ممکن ایت ندانیم برای انجام ایمپلنت چه کارهایی باید کرد و یا اینکه برای انجام ایمپلنت به پیوند استخوان نیاز است.
بله گاهی به دلیل تحلیل رفتن استخوان فک و باتوجه به اینکه برای انجام ایمپلنت باید استخوان کافی باشد به پیوند استخپان نیاز است. تکنیکی که طی آن استخوان پیوندی به استخوان افروزده می شود تا استخوان آسیب دیده تقویت شود را پیوند استخوان می گویند، این کار باعث می شود که ما بتوانیم پی مستحکمی برای ایمپلنت داشته باشیم که استخوان محکم و با حجم کافی نقش پایه یا همان پی را دارد. بعد از پیوند استخوان باید مدت زمانی بگذرد تا استخوان اسیب دیده کاملا بهبود یابد و سخت شود و بعد ایمپلنت انجام شود البته در مواردی این پیوند جزئی است ونیاز به صرف زمان برای بهبودی استخوان نیست. با انجام پیوند استخوان، مشکل و انحنای استخوان برطرف شده و به حالا اول خود بر می گردند و بخشی از استخوان از دست رفته پر می شود. این کار علاوبر پشتیبانی ایمپلنت، ساختار صورت را جوان تر و پر تر می کند. در حقیقت هدف نهایی از ایمپلنت دندان، داشتن دندانی مستحکم و مقاوم و بدون درد سر است. حال سوالی وجود دارد آن هم اینکه:
وقتی ساختار لثه به دلیل عفونت عمق لثه از بین رفته، جراحتی در ناحیه ی فک ایجاد شده، به تحلیل رفتن ساختار لثه مدتی پس از کشیدن دندان. با به تحلیل رفتن و یا به عبارتی کوچک شدن استخوان به عمل پیوند لثه نیاز است.
وقتی متخصص بررسی های لازم را انجام می دهد و متوجه می شود که استخوان مناسبی برای پشتیبانی ایمپلنت وجود ندارد اولین توصیه ای که به بیمار می کند همین پیوند استخوان است که استخپان پیوندی از بدن خودتان و یا منشا دیگری برداشته و به محل موردنظر پیوند می خورد. اگر استخوان فک تحلیل شود، به تدریج استخوان کوچک وکوچک می شود حال این تحلیل به هر دلیلی که می خواهد باشد: عفونت، جراحت و یا تحریک شدن از طریق استخوان دندان.
در صورت تحلیل رفتن استخوان لثه، وقتی ایمپلنت گذاشته شود و فشار شدید فک ب آن وارد شود در این حالت استخوان فک که به تحلیل رفته و کوچک شده نمی تواند ایمپلنت را ثابت وسفت نگه دارد بنابر این این امکان وجود دارد که درمان ایمپلنت با شکست روبه رو شود.
به عبارتی بر اثر فشار های شدید فک به ایمپلنت، به مرور ایمپلنت از استخوان فک جدا و لق می شود و در آن صورت حتما باید آن را بکشید و پیوند استخوان انجام دهید چرا که پیوند استخوان ساختار محکم تری را برای ایمپلنت ایجاد می کند.
برای انجام عمل پیوند استخوان نیاز به آمادگی زیادی نیست و فقط باید دستورالعمل هایی که دندان پزشک به شما می دهد را رعایت کنید.
نباید های قبل از عمل پیوند شامل موارد زیر است:
۱.اگر دارویی خاص استفاده می کنید حتما باید با دندان پزشک خود درمیان بگذارید.
۲.حداقل ۸الی۱۲ ساعت قبل از عمل ازخوردن و آشامیدن پرهیز کنید.( البته این مورد به این که از چه نوع بی حسی استفاده شود هم مربوط است).