جراحی لثه انواع مختلفی دارد که در صورتی که لثه ی شما به بیماری های پیشرفته مبتلا باشد، دندان پزشک با بررسی دندان های شما، یکی از این انواع جراحی ها را پیشنهاد می کند:
در این روش بخش از لثه که عفونت کرده و ناسالم است خراشیده می شود و آن بخش از لثه که سالم است باقی می ماند.
اگر بیماری لثه آنقدر پیشرفت کرده باشد که استخوان آسیب دیده باشد تکنیک جراحی پیوند استخوان مورد استفاده قرار می گیرد که در این تکنیک استخوان پیوندی در محلی ک استخوان تحلیل رفته است قرار می گیرد و جایگزین بخش آسیب دیده استخوان می شود (برای استخوان پیوند شده از استخوان فرد یا استخوان مصنوعی ویا از بانک اهدا استخوان استفاده می، شود) که پایه ای برای رشد مجدد استخوان وعامل بازیابی استحکام دندان محسوب می شود.
اگرچه بافت لثه و بافت استخوان موقعیت آناتومی یکدیگر را دارند اما ممکن است بافت لثه در فضایی که باید استخوان وجود داشته و رشد کند، قرار بگیرد که در این صورت مانع از رشد و قرارگیری استخوان می شود که برای جلوگیری و رفع این مشکل، جراحی باز سازی بافت لثه انجام می شود.
برای انجام این عمل، دندان پزشک قطعه ی کوچکی را که مشی مانند است بین استخوان و لثه فرد قرار می دهد. وظیفه ی این قطعه کوچک این است که اجازه ی رشد لثه را در فضایی که باید استخوان وجود داشته و رشد کند را نمی دهد که با انجام این تکنیک استخوان و بافت پیوند شده هر کدام مجدد در محل خودشان رشد می کنند.
در این تکنیک دندان پزشک بخشی از لثه را برش می دهد چرا که به دلیل رشد زیاد بافت لثه بخشی از دندان را پوشانده است در نتیجه با کوتاه تر شدن لثه تاج دندان ها بلند می شوند در نتیجه لبخند شما زیباتر خواهد شد و به اصطلاح دندان پزشک به اصلاح طرح لبخند کمک می کند.
در این تکنیک با استفاده از لیزر بافت های ملتهبی را که اطراف ریشه ی دندان هستند را حذف می کنند. بعد از حذف بافت عفونت کرده و بعد اینکه ریشه ی دندان نمایان می شود مرحله ی جرم گیری ریشه شروع می شود که در مرحله ی جرم گیری، پلاک وجرم های که زیر خط لثه و روی سطح ریشه را پوشانده اند، تراشیده می شوند. در مرحله ی اخر دندان پزشک تمام سطح ریشه را صاف می کند تا تمام نقاطی که امکان جذب باکتری و عفونت را فراهم می کنند، حذف شوند. طی فرایند ترمیم، ناحیه ی بین لثه و ریشه دندان دوباره ترمیم می شوند. استفاده از لیزر برای برش و ازبین بردن بافت لثه فوایدی دارد مثل:
از این نوع جراحی برای تقویت لثه و پر کردن فواصل جایی که لثه به تحلیل رفته، استفاده می شود. در این روش، بافتی از یک بخش بدن را جدا کرده و به ناحیه ای که لثه تحلیل رفته پیوند می زنیم.(بافت پیوندی معمولا از کام یا سقف دهان انتخاب می شود به این دلیل که کام یا سقف دهان از لحاظ جنس و نوع عملکرد شبیه به بافت لثه است). انجام هریک از عمل های جراحی لثه شرایط خاص (مثل میزان آسیب دیدگی لثه) خود را دارند و اینکه کدام عمل جرحی مناسب شما است فقط از طریق بررسی های دندان پزشک امکان پذیر است.