روکش ایمپلنت بر اساس جنس انواع مختلفی دارد که از مواد مختلفی مثل نقره، طلا، سرامیک و آلیاژ های فلزی دیگری ساخته می شود. افرادی که طبیعی بودن ظاهر دندان هایشان برایشان بسیار اهمیت دارد باید جنس سرامیک یا چینی را انتخاب کنند اما باید بدانید که با دوام ترین نوع روکش ایمپلنت از جنس طلا است. انواع روکش ایمپلنت براساس جنس شامل موارد زیر است:
این نوع روکش از بهترین انواع روکش ایمپلنت محسوب می شود و از استحکام بسیار بالایی برخوردار است. با اینکه مواد زیرکونیا در چندین طیف سفید موجود است اما شفافیت دندان های طبیعی رو ندارد و به همین دلیل بیشتر برای دندان های پشتی مناسب هستند و برای دندان های جلویی طبیعی دیده نمی شوند.
اگر دندان پزشک بخواهد از روکش زیرکونیا برای دندان های جلویی استفاده کند از یک نسخه شفاف تر زیرکونیا استفاده می کند که این نوع نیمه شفاف تر زیرکونیا جامد استحکام ندارد بنابراین باید زیر آن روکش پشتیبان وجود داشته باشد، علت اینکه این نوع روکش نیمه شفاف شبیه به دندان طبیعی به نظر می رسند این است که نور بیشتری از آن عبور می کند.
بهترین و مناسب ترین نوع روکش برای دندان های جلویی، روکش سرامیکی است. این نوع روکش ها از نظر شکل، اندازه و رنگ بسیار شبیه به دندان های طبیعی هستند. در ساخت این نوع روکش، هیچ فلزی استفاده نشده و تماما از چینی ساخته شده اند. البته یک نکته منفی درمورد روکش های سرامیکی وجود دارد و آن هم این است که روکش های سرامیکی به اندازه روکش های فلزی مستحکم نیستند و قیمت این نوع روکش ها هم نسبت به روکش فلزی بالاتر است.
روکش ایمپلنت ایمکس جدید ترین نوع روکش ایمپلنت است و از نظر زیبایی هم جزء بهترین ها محسوب می شود. جنس این نوع روکش ها تمام سرامیک بوده و از جنس لیتیوم دی سیلیمات است. این نوع روکش ایمپلنت دوام و استحکام بسار بالایی دارد و هم برای دندان های جلو و هم برای دندان های عقب مورد استفاده قرار می گیرد. بالا ترین هزینه مربوط به روکش ایمپلنت مربوط به همین نوع روکش ایمپلنت است.
روکش pfm تا قبل از روی کار امدن روکش زیرکونیا، بهترین نوع روکش ایمپلنت به حساب می آید. این نوع روکش به این دلیل که از فلزاتی مانند فلز، طلا، تیتانیوم و نیکل ساخته می شود، استحکام بسیار بالایی دارد. هم چنین این نوع روکش به دلیل رنگ طبیعی که دارد کاملا شبیه به دندات طبیعی فرد است. در بعضی مواقع این روکش به شکل خط تیره در امتداد لثه دیده می شود که این یکی از معایب روکش pfm است. باتوجه به این موضوع، روکش pfm هم مانند روکش زیرکونیا، روکش مناسبی برای دندان های جلو نیست.
از انواع دیگر روکش ایمپلنت ( از نظر جنس) روکش طلا است که برای ساخت آن، طلا با فلز های دیگری مثل پالادیون، نیکل و یا کروم ترکیب می شود. روکش طلا به دلیل استحکام بسیار بالایی که دارد، احتمال فرسوده شدن و شکستن آن بسیار پایین است. هم چنین به دلیل بالابودن جلای آلیاژ های طلا راحت می توان آن را تمیز کرد.
این نوع روکش به دلیل ظاهر غیر طبیعی که دارد مناسب دندان های جلو نیست اما برای دندان های پشتی گزینه ی خوبی است.