عوامل زیادی وجود داشته که باعث بد رنگی و زردی روکش دندان می شود که ابتدا باید دلایل مشکل شناسایی شوند و بعد به دنبال راه حلی برای آن بود. برخی از این دلایل عبارت اند از:
پوشش دندان یا همان روکش دندان دارای لعاب خاصی است که باعث شفافیت و براق شدن دندان می شود،. با از بین رفتن لعاب، روکش به مرور کدر و دچار لک می شود. گاهی تجهیزاتی که در دندان پژشکی برای تمیز کردن دندان مورد استفاده قرار می گیرد هم باعث کدر شدن لعاب روکش دندان می شود. یکی از این تجهیزات پولیش برقی است که ترکیبی از آب و بی کربنات سدیم را برای تمیز کردن دندان ها به آن ها اسپری می کند، حال اگرچه این کارباعث تمیز شدن دندان ها می شود اما به مرور باعث کدر و خراب شدن روکش دندان می شود.
برخی از انواع فلوراید درمانی باعث تغییر رنگ روکش دندان می شود. اگر می خواهید فلوراید درمانی کنید بهتر است از دندان پزشک خود بخواهید از فلوراید خنثی استفاده کند چون فلوراید اسیدی می تواند باعث خراشیده و خراب شدن لعاب روکش ایمپلنت دندان شود.
خب واضح است که خود صدمه دیدن باعث از بین رفتن و زردی روکش دندان می شود. وقتی روکش صدمه می بیند، ذرات و باقی مانده غذا می تواند از لابه لا ی بخشی از روکش که صدمه دیده به دندان برسد و هم چنین بین روکش و دندان قرار گیرد در این صورت هم روکش زرد به نظر می رسد و باعث ایجاد لکه روی آن می شود و هم اینکه باعث پوسیدگی دندان می شود که این مشکل با مسواک زدن برطرف نمی شود.
مصرف دائم موادی چون قهوه، چای، شاتوت، انگور، نوشابه پ یا سیگار کشیدن، باعث تغییر رنگ روکش می شوند پس تا می توانید خوردن این گونه مواد غذایی را برای خودتان محدود کنید.
گاهی لکه ای روی روکش دندان تشکیل نشده و حتی دندان هم زرد نشده نشده و فقط اشتباه بصری است که شما آن ها را ژرد مس بینید. اگر شما دندان های اطراف روکش را سفید کنید هماهنگی که بین روکش و دندان های دیگر وجود داشت به هم می خورد و روکش که قبلا همرنگ دندان بوده الان زردتر دیده می شود و تصور شما این است که روکشتان زرد شده است.
گاهی ممکن است به دلیل پسروی لثه اسکلت فلزی داخل روکش در زیر لثه نمایان شود و حاشیه خاکستری و تیره ای را روی لثه ایجاد کند که در این صورت دندان خراب شده به نظر می آید.
توجه داشته باشید بعد از آن که عامل تغییر رنگ مشخص شد حتما درمورد عملکرد درست با دندان پزشک مشورت کنید.
بعد از تشخیص عامل زردی، دو گزینه وجود دارد:
۱. اگر زردی و تیرگی روکش یه خاطر لکه باشد، این لکه به سطح سخت روکش نفوذ نمی کند با مسواک زدن و تمیزکاری حرفه ای توسط دندان پزشک برطرف می شود.
۲. اگر روکش صدمه دیده باشد، به درمان های تهاجمی تری نیاز داریم مثلا در صورت صدمه دیدن روکش، ممکن است دندان زیر آن هم صدمه دیده باشد که در این صورت دندان پزشک روکش را برداشته ، دندان زیر ان را ترمیم می کند و بعد روکش جدیدی را جایگزین می کند.