بعد از روبه رو شدن با مشکلات ایمپلنت، اولین قدم مشخص کردن علت شکست ایمپلنت است که بعد از تشخیص علت، دندان پزشک شروع به درمان می کند.
دندان پزشک ابتدا دهان و دندان را به طور کامل مورد آزمایش و ارزیابی قرار می دهد تا هرگونه عفونت و ناپایداری را تشخیص دهد، هم چنین با استفاده از عکس های اشعه ایکس، سطح فقدان استخوان فک را تعیین می کند. با این اقدامات مشکلات ایمپلنت را تشخیص می دهد و شروع به درمان ایمپلنت می کند. و با استفاده از روش مناسب ایمپلنت را ارزیابی می کند، در نهایت اگر استفاده مجدد از ایمپلنت ممکن نبود، ایمپلنت جدیدی را جایگزین می کند.
برای حذف عفونت، پزشک ابتدا تمام جرم های اطراف دندان و بافت لثه را تمیز می کند که برای تمیز کردن اطراف ایمپلنت از ابزار پلاستیکی پوشیده از تفلن استفاده می کند. استفاده از این دستگاه مزیت هایی دارد مثلا روی سطح ایمپلنت را خراش نمی اندازد و باعث ایجاد سطوح نامنظم دیگری که محل تجمع باکتری ها باشد، نمی شود.
اگر تشخیص داده شود که استخوان اطراف ایمپلنت برای کاشت ایمپلنت مناسب نبوده، دندان پزشک از پیوند استخوان استفاده می کند تا تکیه گاه مناسبی برای ایمپلنت ایجاد کند.
در مواردی ممکن است پیچ ایمپلنت شل شود و یا قطعه ای از ایمپلنت شکسته شود که دندان پزشک با دقت پیچ ایمپلنت را سفت می کند و یا در صورت نیاز قطعه جدیدی را جایگزین قطعه شکسته می کند.
گاهی بدترین مشکلات ایمپلنت به این علت است که دندان پزشک تحربه ی کافی برای عمل کاشت ایمپلنت را ندارد، در این صورت مهم ترین اقدام برای کاشت ایمپلنت، انتخاب یک دندان پزشک با تجربه و معتبر است.