یکی از روش های درمانی در علم دندان پزشکی جراحی لثه یا همان پیوند لثه است که برای رفع بیماری های لثه انجام می شود. در این محتوا به بررسی مزایا و معایب پیوند لثه پرداخته ایم. ابتدا به مزایای پیوند لثه اشاره می کنیم:
اگر بعضی دندان ها بلندتر شده ویا بعضی دندان ها نسبت به سرما وگرما حساسیت نشان می دهند نشانه ی تحلیل رفتن لثه است که در این حالت بخشی از ریشه دندان نمایان می شود. با به تحلیل رفتن لثه، باکتری ها در لثه رشد و کم کم به استخوان نگهدارنده دندان آسیب می زنند و بعد به این دلیل که لثه از روی دندان عقب می رود دندان بلندتر به نظر می رسد که این اتفاقات در نهایت منجر به لق شدن دندان یا کشیده شدن آن توسط دندان پزشک می شود. پیوند لثه به منظور درمان لثه انجام می شود و از تحلیل آن جلوگیری می کند. عوامل مختلفی در تحلیل لثه تاثیرگذارند، عواملی مثل: ژنیتیک، بیماری لثه، دندان قروچه، اشتباه مسواک زدن، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، استعمال دخانیات، نامناسب بودن روکش دندان.
از مزایای دیگر جراحی لثه، کاهش حساسیت است. در واقع وقتی لثه(به دلیل تحلیل رفتن) از روی دندان کنار می رود و سطح ریشه دندان نمایان می شود، ریشه ی دندان نسبت به گرمی و سردی و مواد خوراکی حساس می شود.حال وقتی پیوند لثه انجام شود ریشه ی دندان به طور دائم پوشانده می شود و دیگر نسبت به سردی وگرمی حساس نیست و همچنین باعث کاهش درد وناراحتی می شود، به عبارتی دندان ها دوباره سالم می شوند.
با جراحی(پیوند لثه) تحلیل لثه و استخوان متوقف می شود و از پوسیدگی دندان هم جلوگیری می شود بنابراین لثه دوباره بهبود می یابد و ترمیم می شود.
اصطلاح لبخند دندانی، بیماری است که بیماری است که با به تحلیل رفتن لثه و نمایان شدن ریشه دندان، دندان ها بزرگتر دیده می شوند. در واقع این بیماری باعث می شود ریشه ی دندان در مقایسه با مینای دندان زردتر باشد و ظاهر ناخوشایندی داشته باشد. پیوند لثه کمک می کند تا اندازه و طول دندان ها به حالت اولیه ی خود برگردند و زیباتر شوند.
توجه کنید که پیوند لثه عوارض بسیار کمی دارد مثل: تورم و خونریزی بافت لثه، بروز عفونت، ایجاد فاصله بین دندان ها. هریک از این عوارض ممکن است برای فردا رخ دهد اما همانطور که گفته شد احتمال بروز آنها کم است. البته عوارض دیگری هم مثل کبودی غیر عادی، وجود وخروج ترشحات و چرک از لثه، خونریزی شدید و بیشتر از دو دقیقه و تب ولرز هم دارد که در صورت بروز هریک از این عوارض فرد باید خیلی سریع به دندان پزشک مراجعه کند. گاهی ممکن است بافت پیوند شده با محل پیوند سازگاری نداشته باشد که در این صورت عمل مجدد باید تکرار شود. گاهی هم پیش می اید ک بیمار از ظاهر جدید خود راضی نیست که در این حالت دندان پزشک می تواند باعمل اصلاح لثه، ظاهر بهتر و خوشایند تری را برای بیمار ایجاد کند. با انجام بررسی های لازم قبل از پیوند ایمپلنت، می توان از بسیاری از این عوارض جلوگیری کرد. البته در حالت عادی هم احتمال بروز آن ها بسیار کم است.